SARÄU ALS MITJANS

 

Televisió

 

 • Entrevista i reportatge sobre Saräu al programa Singulars de TV3

   

  Edgar Vinyals TV3

  Jaume Barberà entrevista a Edgar Vinyals per parlar sobre la seva experiència com a usuari dels serveis hospitalaris de Salut Mental, els processos de recuperació i empoderament, les problemâtiques derivades del model biomèdic i la influència de la indústria farmacèutica.

   

  L'entrevista inclou un reportatge de la discoteca on apareixen Diego Quiroga i diversos assistents que comparteixen la seva vivência i el que valoren de les sessions de dicoteca Sarau.

   

  Veieu l' entrevista i el reportatge al següent enllaç

 • Tertúlia sobre Salut Mental Para Todos la 2

   

  para todos la 2 A l'espai de debat televisiu varen participar Vicente Rubio autor del documental Solo, Raúl Velasco de Radio Nikosia, Ricard Mira i Edgar Vinyals que varen compartir visions i vivències en primera persona sobre els problemes relacionats amb les crisis de salut mental, les limitacions de l'actual sistema d'atenció i les propostes d'ampliar les visions prsiquiâtriques predominants.

   

  El programa inclou un reportatge de Radio Nikosia molt interessant on es parla entre d'altres coses de l'estigma social vers les persones amb problemes de salut mental.

   

  Veieu l' entrevista i el reportatge al següent enllaç

 • Entrevista a la televisió a Estació Central per Ainhoa Sorrosal

   

  estacio central  Veieu l' entrevista i el reportatge al següent enllaç

 • Documentall Balls Robats sobre salut mental

   

  foto balls robats

  Aquest excel.lent documental dirigit per Montserrat Besses recull els testimonis de nombroses persones expertes en salut mental, entre elles Antonio Porcar i Edgar Vinyals de l'equip de l' Associació Saräu.

   

  Balls robats, emès l'octubre de 2011 al programa Sense Ficció de Tv3 , ofereix als espectadors una aproximació a la realitat de les persones amb problemes de salut mental mitjançant la seva pròpia veu i mirada.
   
  Veieu l' entrevista i el reportatge fent click aquí.

 

 

Radio

 

 • Entrevista de radio del programa extraradi per Olga Vallejo

   

  Extraradi

  Presentació projecte creatiu al programa de radio extraradi l'any 2010

   

   

   Veieu l' entrevista i el reportatge al següent enllaç

 

 

Publicacions impresses i digitals

 

 • Articles reivindicatius a Social.cat

   

  logo-social-cat-gran

  Edgar Vinyals publica diversos articles d'opinió inspirats en la filosofia i els valors de l' Associació Saräu.


  Els diferents articles conviden a reflexionar sobre la llibertat, l'empoderament, el lleure o els rols de les persones dins els serveis de l'àmbit de la discapacitat i problemes de salut mental , reivindicant una revisió dels models, dels protocols i els  posicionaments professionals per tal de garantitzar el dret d'elecció i autolideratge de les persones que participen com a usuaries en els serveis.

    

  Pitjeu el següent enllaç per accedir als articles

 • La Contra entrevista a Edgar Vinyals

   

  IMG-20120502-WA000

  Victor Amela entrevista al president de l' Associació Saräu a la Contra del 9 d'Octubre del 2009. Al llarg de l'entrevista, a banda del testimoni de l'experiència personal de l'Edgar Vinyals, es tracten temes com l'inclusió, el dret al lleure i el reconeixement de la sexualitat de les persones amb discapacitat entre altres qüestions.

   

  Per veure el pdf de l'entrevista pitja aquí